Theorie      Praktijk      Examen      Vloot     FAQ     Lidmaatschap     Bestuur + Instructeurs     Algemene Voorwaarden

De officiële benaming "zeezeilen" verwijst naar het zeilen op volle zee waarbij de zeilboten voorzien zijn van een kajuit en kiel. De kajuiten maken meerdaagse zeetochten mogelijk. Er komen navigatietechnieken en havenmaneuvers bij te pas, 2 vaardigheden die bij het "brandingzeilen" met sportcatamarans en open zeilboten niet vereist zijn. Een organigram van onze cursussen.

Onze vloot bestaat uit 2 Bénéteau's First Class 7.5, een Spirit 32 en een Jeanneau 30. Sedert 2005 hebben we een ETAP 32S en het befaamde wedstrijdjacht waarin we de sportievere willen benaderen, alsook iedereen die meer zeilervaring wil opdoen, namelijk de Breeze, One Off 31. In 2008 werd onze vloot vernieuwd met een nieuwe Bénéteau First 36.7. En in 2010 kocht de Vlaamse Zeezeilschool een nieuwe Archambault A31 aan. In onze zeilcursussen kan u dus leren zeilen met verschillende zeilboottypes.Contacteer ons via E-mail : zzs@vvwnieuwpoort.be of telefoon: 058 23 52 32
Adres: Watersportlaan 11 - 8620 Nieuwpoort

TE KOOP:
First 36.7 (bouwjaar 2008)
- Radar, AIS, VHF, GPS,...
Meer info: contacteer ons

 

 

 

 

 

Weetjes:

 • Fotoalbum:
 • opleidingscheques voor werknemers:
  Wegens de wijzigingen ivm het systeem van opleidingscheques mogen wij helaas geen cheques meer aanvaarden voor cursussen die gestart zijn na 1 augustus 2010.
 • Als zelfstandige kan u via www.kmo-portefeuille.be een aanvraag doen, en ons aanduiden als dienstverlener. Met volgend erkenningsnummer kan u dit doen: DV.O108736. Na goedkeuring van uw aanvraag door ons, start deze procedure.

 • Leuk idee: Het is mogelijk een cadeaubon te kopen voor een bepaalde cursus, of voor een bepaald bedrag voor een cursus naar keuze. Contacteer ons hiervoor via mail.

 • Reisverhalen:
  - Kustvaart 3: Alex 2007 - Dirk 2008 - Dirk 2009 - ...
  - Schotland: 2009 - 2010

 • Tijdens een kustvaart 1 cursus in 2010 werkten we mee aan een reddingsoefening met een Seaking helikopter. Onze lesgever, Eric Claus, op de betrokken boot maakte er een korte diavoorstelling van.

 • 3 filmpjes op youtube: sportkieljacht, Helena en reddingsoefening Sea king

 • Wij zijn trots u te mogen melden dat de Vlaamse Zeezeilschool een door het BIPT erkend opleidingscentrum is voor het inrichten van de cursussen GMDSS SRC! Info hierover vindt u bij de theorie cursussen.

Gelieve de webmaster te contacteren voor opmerkingen of suggesties.